• Tanja Moody
  • Roefs met fractievoorzitter Han Braam

    Tanja Moody

Jan-Peter Roefs: Kritische geheugen van de VVD-fractie

CULEMBORG Jan-Peter Roefs (VVD) is donderdag 17 januari benoemd tot commissielid van de VVD-fractie. Zijn jarenlange ervaring in de gemeenteraad maakt hem een waardevolle aanvulling op het team. ,,Naast de ondersteuning op de voor mij bekende dossiers, ga ik de nieuwe VVD-raadsleden hierop ook coachen en adviseren.''

door Tanja Moody

Kort en krachtig met een hart voor het regionaal belang. Met die woorden werd in maart 2018 afscheid genomen van Jan-Peter Roefs als VVD-raadslid. De huidige vier raadsleden bereikten de huidige raad op voorkeursstemmen. ,,Vooral Margriet Kuijer kreeg er buitengewoon veel. Het laat zien dat onze raadsleden een verankerd draagvlak bij de bevolking hebben."

Jan-Peter Roefs zat vanaf 2010 in de gemeenteraad (twee termijnen) en daarvoor ook nog tussen 2004 en 2006. ,,Ik ben het enige raadslid dat tweemaal de val van een college heeft meegemaakt." Hij ondersteunt op de gebieden regionale zaken, onroerend goed, vastgoed, financiën, mobiliteit en verkeer. Tevens sluit hij aan als anderen zijn verhinderd. Ook in zijn werk als inkoper van voertuigen en luchtvaart bij de politie is hij bij mobiliteit betrokken.

Op de lokale VVD website is te lezen: ,,Jan-Peter is het kritisch geheugen van de fractie en van de gemeenteraad: hij doet het al een poosje en kent alle ins en out van de dossiers. Zo kan hij anderen bij de les houden. Hij is eigenzinnig en heeft overal een mening over en daarmee kan hij veel betekenen in de gemeenteraad."

VVD-FRACTIE Elke fractie heeft maximaal vijf commissieleden. Een commissielid ondersteunt zijn of haar fractie bij de inhoudelijke bespreking van onderwerpen en neemt deel aan meningsvormende vergaderingen. De huidige VVD-fractie bestaat uit vier raadsleden (Han Braam, Amy van der Lee, Kees de Raad en Margriet Kuijer) en drie commissieleden (Jasper van Everdingen, Ralph Michels en Jan-Peter Roefs).