Jongeren in discussië over maatschappelijke kwestie

CULEMBORG ELK Welzijn, ORS Lek en Linge en theater De Fransche School komen met een gezamenlijk initiatief voor jongeren uit Culemborg: Jongeren in Dialoog. Daarin gaan de jongeren met elkaar in debat over actuele, maatschappelijke kwesties. Op 6, 7, 14 en 15 maart is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom in Theater De Fransche School voor de theatervoorstelling 'Vijf vragen die je altijd al aan een terrorist wilde stellen' van Storytelling Centre. Aan de hand daarvan gaan jongeren de discussie aan.

Op een vliegveld in Istanbul, de hoofdslagader tussen oost en west, ontmoeten twee terroristen elkaar aan een tafeltje bij de Burger King. De een (joods) komt gedesillusioneerd terug van een geslaagde missie, de ander (moslim) is enthousiast op weg om zich aan te sluiten bij een terroristische beweging om zo te vechten voor een betere wereld. Terwijl de acteurs zich voornemen om dit verhaal voor het publiek te spelen, komen ze in de problemen met hun eigen persoonlijke standpunten ten opzichte van extremisme, radicalisering en de absurditeit van deze ontmoeting.

Na de voorstellingen zullen jongeren het tegen elkaar opnemen in een debat over actuele, maatschappelijke thema's als geloof, gedwongen huwelijken, homoseksualiteit, racisme en bekering.

Iedereen is van harte welkom, jongeren om vanuit de zaal mee te debatteren en volwassenen die kunnen genieten van het debat.

De tickets kosten € 10,00 euro per stuk en zijn te verkrijgen via www.theaterdefranscheschool.nl en via de kassa van het theater. Openingstijden kassa: dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur en één uur voor aanvang van elke film.