• KWC

Kennismakingsavond nieuwe KWC-Agora leerlingen

CULEMBORG KWC-Agora begint het schooljaar 2019/2020 met 57 nieuwe leerlingen. De groep nieuwe Agorianen kwam dinsdag 14 mei bij elkaar om kennis te maken en te vieren dat zij bij KWC-Agora horen.

Wie graag het Agora-onderwijs op het KWC wil volgen, schrijft een motivatiebrief. Hierin legt de leerling uit waarom hij of zij graag naar Agora wil. De KWC-Agora coaches lezen deze brieven en nodigen, aan de hand van de motivatiebrief, leerlingen uit voor een intakegesprek om meer op de motivatie in te gaan en alvast een beetje kennis te maken met elkaar. Na dit intakegesprek horen de leerlingen al vrij snel of zij zichzelf een Agoriaan mogen gaan noemen of niet.

Dinsdag 14 mei kwamen 57 leerlingen, samen met hun ouders, bij elkaar om te vieren dat zij vanaf het nieuwe schooljaar bij KWC-Agora horen. De nieuwe Agorianen stelden zich aan elkaar voor door middel van moodboards: via deze moodboards konden er vragen aan elkaar gesteld worden. Een mooie manier om te zien hoe een leerling zichzelf ziet en hoe hij of zij zich wil ontwikkelen binnen het Agora-onderwijs.

Naast het kennismaken was er ook ruimte voor dans. Sally Dansgezelschap Maastricht verzorgde dit interactieve gedeelte van de avond. Zowel de leerlingen als de ouders werden door Sophie van Heesewijk van Sally Dansgezelschap aan het dansen gebracht. Bij Agora is de omgeving bepalend voor het succes en dit kwam dan ook in de dans terug. De leerlingen in het midden en de ouders eromheen. Het was een sfeervolle, leerzame en Agoriaanse avond op het KWC.