• Harry Velders

Kerspop op Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag

BEUSICHEM Kerspop is een gratis festival dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden op Hemelvaartsdag (5 mei, dus ook op Bevrijdingsdag). Dit jaar komen acht bands langs om te laten horen wat ze kunnen. Bands uit de regio, maar vooral ook jonge bands uit de rest van het land.

Het festival wordt georganiseerd door Hanjo de Jong (eigenaar van De Bruine Kip) en Rob van Dalen. Rob: ,,Wij hebben al die jaren een eenvoudige formule voor de organisatie: Hanjo organiseert de horeca en de pegels en ik doe het festival. Niks moeilijks aan."

Dit jaar komt het festival met iets nieuws. ,,Klopt", vervolgt Rob. ,,De piek van de bezoekers ligt tussen 16.00-19.00 uur. Het is ontzettend jammer dat de bands die daarna komen minder bezoekers voor het podium hebben staan. Dat proberen wij dit jaar op te lossen met een verloting. Bij iedere tien munten die je koopt, krijg je een gratis lot. Na afloop van de laatste band trekken wij onmiddellijk het winnende lot. De winnaar moet zich dan binnen 30 seconden melden en wint een 24-karaats gouden elpee van Bruce Springsteen (Born in the USA). Is de winnaar er niet, trekken we meteen een nieuw winnend lot."

Het festival wordt geopend door Sick Pistols, de grootste Sex Pistols tributeband van Nederland en misschien nog wel daarbuiten. Met hun "van dik hout zaagt men planken"-act zijn zij de ideale opener van het festival.

Als tweede Lady & de Vage Bende. De vijf muzikanten uit de Betuwe, elk met een eigen muzikaal verleden, delen hun passie: "stevige rockcovers" oftewel: "muziek met ballen".

Bounds of Modesty uit Amsterdam produceert zwevende lovesongs, scheurende punk rock, electro pop en zelfs rap rock op een unieke, toegankelijke en energieke manier. 

De Meryb Bevelander Band is een driemans blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond de elfjarige gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.

Dazed and Confused, de band rond de veertienjarige rockgitarist Rick Moonen heeft een andere samenstelling gekregen en speelt vrijwel uitsluitend eigen werk.

Backgammon stond afgelopen januari nog in Paradiso in de finale van De Grote Prijs Van Nederland en staat voor eerlijke indie pop/rock met een rauw randje.

Waking Skies speelt frisse pop-rock nummers en is uitgegroeid van 3FM-huisband in 'De Bende van Van der Lende' tot zelfstandige, volwassen groep: met een nieuwe naam en nieuwe singles is het viertal klaar voor de volgende stap.

En als laatste Norden, de band rondom leadzanger Jeffrey Noordijk. De single van hun debuut EP, Fade Away, is na een stemronde van 3voor12/Utrecht uitgeroepen tot de 5e beste Utrechtse song van 2015.

Info: www.kerspop.nl.

Foto: Norden