KersTpop op derde kerstdag

BEUSICHEM Voor de vierde keer wordt dit jaar het mini-festival KersTpop en tevens kleine broertje van het inmiddels aardig gegroeide Kerspop (Hemelvaartsdag) gehouden in De Bruine Kip in Beusichem. KersTpop vindt plaats op de zondag na kerst, derde kerstdag.

De afsptrap 's middags is met een akoestische set van Lisa Schenk met gitaar. Van rustige popliedjes tot aan stevige rocksongs van Foo Fighters en AC/DC.

Hierna een ode aan Johnny Cash met de Culemborgse vijfmans formatie The Cashew Nuts. Catchy country/blues/rock songs dus, met luchtige teksten over het rock 'n roll leven.

Vervolgens Lust for Life en Room Rebels, ook twee bands uit de regio. Zij spelen rockcovers van onder andere Creedence Clearwater Revival, The Police, Rolling Stones maar ook Lady Gaga en Rihanna. Laatste band voor de afsluiter is het Betuwse Lady en de vage bende. Vier man sterk en een Lady als zingend middelpunt met muziek van onder andere Iron Maiden, Deep Purple, Led Zeppelin, Heart, Skunk Anansie, Bew adventures en Queen.

Als afsluiter de gelegenheidsformatie Rob Orlemans & Friends die zonder noemenswaardige oefensessies tijdens een jam lekkere stampende blues rock nummers met de strakke ritme sectie van voorgaande band Lady en de vage bende gaan spelen. Jim Hendrix, Freddie King en vele andere spetterende gitaarriffs, knallende solo's en rauwe zang.

De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van het blues en rock genre. Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia. De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter. Rob Orlemans is zonder meer het "gezicht" van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening. Op deze editie van KersTpop sluit Rob waardig af met een spetterend jam optreden.

KersTpop begint om 15.00 uur en toegang en parkeren zijn gratis. Info: www.debruinekip.nl