• De Vlinderfabriek - LEK Magazine 2016

    Jord Visser

Kinderboekenbal in de Gelderlandfabriek

CULEMBORG Op zaterdag 15 oktober verandert een groot deel van de Gelderlandfabriek in een podium voor het Culemborgse Kinderboekenbal. In het kader van de Kinderboekenweek organiseren De Vlinderfabriek, Bibliotheek Rivierenland, Studio Wollebrandshof en Lucienne Bartels Cultuuronderwijs diverse activiteiten voor de hele familie. Onder het motto 'Voor altijd jong' zijn vooral ook de Oma's en Opa's van harte welkom. Eigenlijk kan iedereen tussen de 4 en 104 jaar deze leuke dag in de agenda zetten.

Alle basisschoolkinderen doen in de Kinderboekenweek mee aan verschillende culturele activiteiten rondom het thema 'Voor altijd jong'. Daarin staan opa's en oma's centraal. Als afsluiting van de Kinderboekenweek kunnen de kinderen samen met hun ouders, opa's en oma's van alles beleven tijdens het feestelijke Kinderboekenbal in de Gelderlandfabriek. Tijdens deze speciale afsluiting staan er ook een heleboel extra activiteiten gepland. Met opa naar de Bingo, met oma een gezelschapsspel spelen of samen een theekopje maken? Samen een echte schrijver of illustrator ontmoeten en vragen stellen? Samen toeschouwer zijn van een voorstelling of samen meespelen in een theaterstuk? Het is allemaal mogelijk op zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in de Gelderlandfabriek. Een mooie kans om een schoolproject van de basisschoolkinderen van dichtbij mee te maken.

Voor deze familiedag zijn er kaartjes te koop bij  Boekhandel Tomey en in Bibliotheek Rivierenland. Ook zijn er voorverkoopkaartjes te reserveren via  kinderboekenbal.culemborg@gmail.com. Vooraf een kaartje kopen voor € 5,00 loont de moeite. Aan de deur kosten de kaartjes € 7,50. Meer informatie: www.degelderlandfabriek.nl.