• Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

CULEMBORG Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van vriendschap. Onder het motto Kom erbij! organiseert Bibliotheek Rivierenland voor vriendjes en vriendinnetjes ontzettend veel mooie activiteiten in de Bieb. De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leert men als kind.

ACTIVITEITEN Tijdens de Kinderboekenweek is er ontzettend veel te doen in de Bibliotheekvestigingen. Kinderen kunnen de hele week een speurtocht doen en traditiegetrouw hebben de voorleesfeestjes hetzelfde thema als de Kinderboekenweek. Vriendschap, kom erbij! In Tiel vindt op zaterdagmiddag 6 oktober een uitbundig Kinderboekenfestijn plaats, in Geldermalsen is er op woensdagmiddag 10 oktober een Kinderboekenfeest en in Culemborg is er op zaterdag 13 oktober een heusKinderboekenbal. Er zijn workshops, theatervoorstellingen en er is natuurlijk muziek en dans op hét Kinderboekenweeklied. Of samen met BFF's op de foto of een vriendschapsbandje maken. Veel activiteiten zijn gratis. Het uitgebreide activiteitenprogramma staat op www.bibliotheekrivierenland.nl

FEESTELIJKE OPENING In de Bibliotheek in Tiel in Zinder vindt op zaterdagmiddag 6 oktober het KinderBoekenFestijn plaats, met diverse leuke dingen om te doen: een workshop vriendenboekje maken, op de foto met je BFF, een vriendschapsbandje maken, een striptekenworkshop, theatervoorstellingen en natuurlijk veel verhalen. In samenwerking met Cultuurbedrijf Tiel wordt het KinderBoekenFestijn om 13:45 uur op feestelijke wijze geopend met dé kinderboekenweekdans. Het programma eindigt om 17:00 uur.

KINDERBOEKENFEEST Woensdagmiddag 10 oktober in de Bibliotheek in Geldermalsen het KinderBoekenFeest plaats van 14:00-17:00u. Met workshops vriendenboekje maken en vriendschapsbandje maken. BFFs kunnen samen op de foto en ook zelf een vriendschapsfilm maken i.s.m. Welzijn West Betuwe. Alles is gratis.

KINDERBOEKENBAL

Leerlingen van Balletstudio Chantal verzorgen zaterdag 13 oktober om 11:00 uur in de Bieb in het Weeshuis een swingende aftrap van het Kinderboekenbal. Het Kinderboekenbal staat bol van workshops, zoals striptekenen met Arie van Vliet, en een vriendenboekje maken. ArtiVitra verzorgt theatervoorstellingen, schrijfster Anna Wolz komt langs, net als de Culemborgse schrijfster Annemarie Muysert-Baars. Zij leest interactief voor uit haar prentenboek Kun jij dit?. Het programma duurt tot 17:00 uur en alles is gratis. Het KinderBoekenBal in Culemborg is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Gispen en Culemborg700.