• King and Queen at celebration 100 year general election law

    ANP Foto

Koningspaar sluit streekbezoek af in Culemborg

CULEMBORG Op 29 mei sluiten koning Willem-Alexander en koningin Máxima het streekbezoek aan de Betuwe af in Culemborg. Tijdens het bezoek staan Culemborgse jongeren centraal. Het Koningspaar gaat in gesprek met enkele jongeren en professionals over hoe jongeren in Culemborg de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en ontplooien. Culemborgse jongeren verzorgen een hapje en drankje. Leerlingen van KWC en Lek Linge verzorgen een muzikaal afscheid. En natuurlijk is ook de kinderburgemeester van de partij.

Het afscheid vindt plaats op de Markt. Iedereen is van harte welkom. De koning en koningin staan dan op het bordes van het stadhuis dus er kan flink gezwaaid worden. Het cultureel optreden start om ongeveer 14.45 uur, waarna het koningspaar op het bordes verschijnt. Het bezoek eindigt om ongeveer 15.00 uur.

Hoewel het een kort bezoek is, wordt grote drukte verwacht in de binnenstad. De gemeente roept daarom op zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Op verschillende plekken zijn afzettingen geplaatst. Daardoor is de Markt tussen 13.30 uur en 15.30 uur voor gemotoriseerd verkeer niet of zeer beperkt toegankelijk.