• De gedecoreerden tijdens de jaarlijkse brandweeravond, met in het midden Hetty Schuckink Kool.

    Susanna Leidelmeyer
  • Susanna Leidelmeyer

Koninklijke onderscheiding en postuum eerbetoon tijdens brandweeravond Culemborg

CULEMBORG Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte op zaterdag 7 oktober tijdens de jaarlijkse brandweeravond in Culemborg een Koninklijke onderscheiding uit aan Hetty Schuckink Kool. Hetty werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar 22-jarige inzet als vrijwilliger bij het Culemborgse Brandweerkorps. Daarnaast nam Susanna Leidelmeyer, partner van de recent overleden brandweerman Rob van Veenendaal, de trofee 'brandweerman van het jaar' in ontvangst.

Henriëtte Josine Schuckink Kool (Maartensdijk 1969) was een van de eerste brandweervrouwen van het Culemborgse korps. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij de integratie en acceptatie van vrouwen in het brandweerkorps. Van aspirant brandwacht is zij opgeklommen tot brandmeester in de rang van bevelvoerder.

De jaarlijkse trofee van 'brandweerman van het jaar' binnen de post Culemborg gaat postuum naar Rob van Veenendaal. Een hartstilstand tijdens het sporten werd hem begin juli van dit jaar noodlottig. Susanna Leidelmeyer, de partner van de overleden Rob van Veenendaal, nam de trofee in ontvangst.

Daarnaast ontvingen de onderstaande brandweerlieden de volgende brandweerkruizen: Frans Haarsma, een bronzen brandweerkruis, 12,5 jaar in dienst; Patrick van Mil, een bronzen brandweerkruis met kroon, 20 jaar in dienst; Gerald Geerlings, een verzilverd brandweerkruis, 30 jaar in dienst en Vincent van Veen en Henk Kompagne, een verguld brandweerkruis met kroon, 35 jaar in dienst.

Tot slot ontvingen William van Zee en Maarten Seegers een vrijwilligersmedaille omdat zij 10 jaar verbonden zijn aan de post.