Koorleden gezocht voor de nieuwe cantate

CULEMBORG Na de succesvolle Jona cantate presenteert componist Alfons van der Mullen dit najaar zijn nieuwste cantate 'De verloren zoon' in de Grote of Barbarakerk van Culemborg. Voor de uitvoering is Van der Mullen op zoek naar koorzangers. Vooral alten, tenoren en baszangers met enige koorervaring kunnen zich melden. De repetities starten vanaf woensdag 25 mei. In totaal gaat het om tien repetities en vier uitvoeringen.

De cantate is gebaseerd op de parabel van de verloren zoon, een voor velen herkenbaar familiedrama. Het jongste kind heeft het thuis wel gezien en trekt met zijn deel van erfenis de wijde wereld in. Na tegenslag en verval keert hij terug naar huis. Zijn vader ontvangt hem met open armen. Zijn oudere broer is daar verontwaardig over.

De componist gebruikt het Bijbelverhaal als inspiratie voor het dagelijks leven. In 2014 richtte hij een stichting op met als doel nieuwe cantates te schrijven. De tweede cantate is 'De verloren zoon' en wordt uitgevoerd door een mix van 49 amateurs en professionals. Bezetting: twee zang solisten, een kinderkoor, gemengd koor, gitaar, piano en kamerorkest. Een mooie kans als je ervaring wilt opdoen in een grootschalig en interessant muzikaal project. De gevraagde bijdrage voor het hele project is 70 euro (overleg mogelijk). Aanmelden: denieuwecantate@gmail.com.

Info: 0345 - 518591 / 06-86104293, www.denieuwecantate.nl.