• Marijn Slappendel, de dirigent

    Suzanne Klaver
  • Dirigent Reinbert de Leeuw met het orkest Holland Baroque

    wouter jansen
  • Reinbert de Leeuw bestudeert de Mattheus

    Reinbert de Leeuw

Koralen uit de Mattheus zingen met Marijn Slappendel

CULEMBORG De Mattheus Passie van Joh. Seb. Bach wordt regelmatig uitgevoerd in Culemborg. In het jaar 2018 heeft de Roos van Culemborg een originele vorm bedacht om enthousiaste zangers kennis te laten maken met dit meesterwerk van Bach. Niet de hele uitvoering voor geschoolde zangers, maar de koralen, aan te leren voor ieder dat wil en intensief wil oefenen.

Marijn Slappendel, dirigent/organist en ook dirigent van de hele passie, studeert de koralen op drie zaterdagochtenden in. Geestdrift is belangrijker dan geschooldheid bij dit project. Vervolgens is er op 22 februari een documentaire in de Fransche school van Cherry Duijns over de missie van dirigent Reinbert de Leeuw om de Mattheus Passie uit te voeren.

Het sluitstuk van dit intrigerende project valt op zondagmiddag 25 februari. In het theater de Fransche School op breed doek de uitvoering uit 2017 van Reinbert de Leeuw met het orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en solisten. De filmvertoning wordt onderbroken door de koralen van het Culemborgse projectkoor.

Oefenochtenden: zaterdag 3, 10 en 17 februari, 10.30-12.30 uur synagoge, documentaire: donderdag 22 februari 20.00 uur Fransche School, film Mattheus Passie Reinbert de Leeuw met koor, orkest en intermezzo's: zondag 25 februari, 14.00 uur Fransche School. Deelname project: 25 euro, opgeven voor 28 januari: christabijkerk@planet.nl, 0345-530839