• KEC

Kunstproeven of oude dromen waarmaken?

CULEMBORG Vrijdagavond 5 oktober vindt bij Kunst Educatie Culemborg een open huis voor volwassenen plaats. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan die oude droom worden waargemaakt: probeer dat ene instrument of pak het gewoon opnieuw op. Ook kan er worden samengespeeld, een eigen (oude) instrument laten nakijken door een professional, of meedoen met een aanschuiforkest.

Dit aanschuiforkest start om 20.15 uur, is voor alle niveaus en denkbare instrumenten. Leidraad is een speciaal voor deze avond geschreven arrangement geïnspireerd op 'Baccarole' en 'Leid ohne Worte'. Uitproberen van een instrument kan bij de docenten viool, cello, contrabas, akoestisch of elektrisch gitaar, slagwerk, blokfluit, piano en keyboard, hobo, dwarsfluit, saxofoon en koorzang.

Naast muzikale dromerij kan geproefd worden aan kunst: wees welkom op een creatieve schrijverij, ga aan de slag met 'fotograferen is meer dan alleen op een knop duwen' of verbaas jezelf driedimensionaal met textiel en andere materialen. De creatieve schrijfproeverij staat in het teken van 'ontdek en schrijf jouw verhaal'. Door te schrijven openen zich luikjes in je hoofd en wanneer dat gebeurt, stromen de verhalen van zelf naar buiten. Zo komen de mooiste verhalen op papier, dat is waardevol voor jezelf en je omgeving.

Bij interesse in 'fotograferen is meer dan alleen op een knop duwen': neem dan de beste foto of slechtste foto mee op usb stick of als afdruk met een minimum formaat van 20x30 cm en ga de discussie aan over fotografie, die het subjectieve 'mooi' of 'slecht' vinden, overstijgt. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden over fotografie in het algemeen en in het bijzonder over de basiscursus fotografie, welke start op 2 november.

De beeldende verrassing van de avond heeft als leidraad: 'Soms heb je gewoon tijd, ruimte, en leuk gezelschap nodig om weer wat uit je vingers te laten komen.' Samen met aanwezige materialen, techniekkennis, en zo nodig ideeën, zorgt de kunstdocent ervoor dat een ieder met een mooi werk naar huis gaat. Er wordt gewerkt zowel in het platte vlak, drie dimensionaal en met textiel.

Info: www.kunsteducatie-culemborg.nl.