• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Kunstroute feestelijk geopend

CULEMBORG Het afgelopen weekend stonden in het kader van de Kunstroute vele deuren van galeries en ateliers in het centrum open voor belangstellenden en was er ook kunst te bewonderen in de etalages van de diverse winkels. Ook buiten het centrum waren enkele plekken waar kunst getoond werd.

Maar voordat men de kunstwerken kon bekijken, vond eerst de opening plaats in het oude stadhuis. De kunstenaars die deze kunstroute organiseerden, werden voorgesteld aan de belangstellenden. Het zijn Raymond Boekelder, Henk van der Gronde, Lieke Jongeneelen en Kees Schouten. De laatste drie kunstenaars gaven een inleidend woordje, waarmee de kunstroute officieel werd geopend. De aanwezigen bleven nog even genieten van een hapje en drankje, maar ondertussen kon het publiek in de stad gaan kijken naar kunstwerken uit diverse disciplines. In diverse ateliers en expositieruimten waren schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, glas, sieraden, glas in lood en videokunst te bewonderen. Ook in de stadhuiskelder was een expositie..

Zaterdag en zondag werd de dag om 16.00 uur afgesloten met een concert in de Grote of Barbarakerk. Hiervoor werd samengewerkt met De Roos van Culemborg en Vrijstadmarkt, editie Kook & Kunst.