• Wouter Achterberg, Marit Elie, Nienke van der Linde, Janneke Martens, Merbel Slothouwer en Tessa Vink (Het Serious Request Team KWC 2017)

    Eric Jansen

KWC organiseert weer Serious Request week

CULEMBORG Alweer voor de zevende keer vindt op het Koningin Wilhelmina College een Serious Request-week plaats, waarin zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor de landelijke Serious Request- actie. Het doel is dit jaar: geld inzamelen voor kinderen en ouders die door oorlogen of rampen van elkaar gescheiden zijn, om hen weer bij elkaar te brengen via het Rode Kruis. Zes Vwo-leerlingen organiseren de week; twee van hen -Janneke Martens en Merbel Slothouwer- vertellen erover.

Merbel: ,,De week vindt plaats van 18 tot en met 22 december na lestijd; er is van alles gepland. Zo zal in de grote overblijfruimte een echt glazen huis staan waarin wij de hele dag muziek draaien. Leerlingen en docenten kunnen tegen een geringe betaling ook nummers aanvragen. De school is in kerstsfeer gehuld met lampjes en opgetuigde kerstbomen. Er worden broodjes knakworst en warme chocola verkocht".

Er zullen drie grote activiteiten plaatsvinden, waarvoor de leerlingen toegangskaartjes dienen te kopen. Zo is er voor alle eerste- en tweedejaars een heus Kerstgala. Met de meisjes in jurken en jongens in pak vindt er een kerstmaal plaats, gevolgd door een feest met DJ. Voor de derde- en vierdejaars is er de "Expeditie KWC", waarin (geënt op het tv-programma Expeditie Robinson) leerlingen tegen elkaar strijden door eet- en atletische proeven te doen. Daarnaast is er voor de vijfde- en zesdejaars een levensecht Cluedospel. De organiserende groep heeft een heel scenario bedacht, waarbij de leerlingen uit zes verdachten de moordenaar dienen te ontmaskeren.

AMBITIEUS Janneke: ,,We zijn al vanaf de zomervakantie dagelijks bezig met deze actie, die we zonder budget organiseren. Er is nog nooit budget voor geweest, dus van niets moeten we iets maken." De organisatie levert de leerlingen ook punten op voor hun afstuderen en vergt inzet, planning en samenwerking. Diverse bedrijven en supermarkten hebben zij al succesvol benaderd voor sponsoring van of levering van producten voor de week. In 2016 werd 6700 euro opgehaald, maar de ambitie ligt nu bij een streefbedrag van 8000 euro. Na de week zal de groep met een cheque naar het echte Glazen huis gaan.

Meer informatie en donaties via: kominactie.3fm.nl/serious-request-kwc-Culemborg.