• Het gesigneerde ondershirt van Max Verstappen

  KWC Matcht
 • Handschoenen van Jean Leclerc

  KWC Matcht
 • Handschoenen van Jean Leclerc

  KWC Matcht
 • Mees Breukelman, Anika Kilian, Cornee van de Grint en Rob Vergouwen

  KWC Matcht

KWC veilt shirt Max Verstappen

CULEMBORG Liefhebbers van Formule 1 kunnen woensdagavond 19 december hun hart ophalen wanneer items van beroemde Formule 1/coureurs onder de hamer gaan in Culemborg. Vier eindexamenkandidaten van het KWC, Mees Breukelman, Anika Kilian, Cornee van de Grint en Rob Vergouwen organiseren vanaf 17 december een actieweek om zoveel mogelijk geld op te halen voor Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

door Brigitte Vergouwen¨*

Matchis biedt hulp in de zoektocht naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere bloedaandoeningen. Een goede match tussen patiënt en donor is lastig te vinden en het werven, registreren en typeren van nieuwe donoren kost veel geld. KWC wil met de actieweek meer naamsbekendheid en geld ophalen.

Op maandag 17 december opent burgemeester Gerdo van Grootheest de actieweek. Gedurende de gehele week zijn er allerlei activiteiten voor alle leerlingen zoals 24 uur KWC.

ALLARD KALFF Formule 1/experts Allard Kalff en Kees van de Grint presenteren de avond. Veilingstukken zijn onder meer een brandvrij ondershirt van Max Verstappen, handschoenen van Charles Leclerc en de helm van Nico Hülkenberg. Alles is door de coureurs persoonlijk aan KWC geschonken voor Matchis.

Meer is te vinden op de website www.sterkvoormatchis.nl/evenement/kwc-matcht. Belangstellenden zijn woensdag 19 december van 19.30 tot 20.30 van harte welkom bij het KWC, Beethovenlaan 1 in Culemborg. Toegang aan de kassa is 5 euro contant. Aanmelden kan via actieweek@kwc-culemborg.nl.