• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

La Famiglia zoekt figuranten en locaties

CULEMBORG In opdracht van AVROTROS is productiehuis Messercola Drama bezig met de realisering van de tiendelige televisieserie 'La Famiglia'. De dramaserie over het wel en wee van een Italiaans-Nederlandse familie met een pizzeria in de polder is geschreven door Maria Goos en zal medio 2016 worden uitgezonden door NPO1. De stad Culemborg fungeert vanaf begin februari tot en met eind mei 2016 als podium voor de deels internationale cast. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Teun Kuilboer, vorige week nog op tv te zien in 'Ik Hou Van Holland'.

door Tanja Moody

@tanjamoody

Volgens producent Lucio Messercola gaat het om een nieuw filmgenre. Een dramaserie met een spannende plot en vooral veel humor. In het fictieve dorpje Lingedijk in de polder, runt de familie een pizzeria. Opa is 25 jaar geleden vanuit Napels hiernaar toe gekomen met iets wat niet van hem is. 25 Jaar later wordt het vanuit Italië weer opgehaald. „Culemborg is een mooie stad met veel gezichten, die je in zo'n film goed kan gebruiken. Het gaat om het artistieke plaatje. Wij vinden het typerend en hartverwarmend hoe ondernemers, bewoners en de gemeente Culemborg ons al vanaf het begin op allerlei manieren helpen."

FIGURANTEN Op de informatieavond van maandag 14 december vertelt uitvoerend producent Remco van de Kant wat Culemborg vanaf februari te wachten staat. Er zijn in totaal 70 draaidagen, waarvan tien in Napels en liefst zestig dagen in Culemborg. „Je kunt het een circus noemen, zo'n set van 30 à 40 mensen met vrachtwagens. Tijdens de opnames zullen we de mensen vriendelijk vragen even om te rijden of even geduld te hebben als je bijvoorbeeld niet naar de winkel kan waar je graag heen wilt. We sluiten alleen af als we ècht draaien, dus niet tijdens de voorbereidingen. Als locatiemanager is Robert van der Sanden (06-53759220) in het team opgenomen, zodat je ons altijd kan bereiken." De filmploeg is nog op zoek naar figuranten, de 'niet-sprekende personen in beeld'. Aanmelden kan via figuratie@messercola.nl „Je komt dan in een heel divers bestand, want we hebben verschillende mensen nodig. Robert is voor ons ook nog op zoek naar specifieke locaties, zoals appartementen en een klein buitendijks dijkhuis."