• KWC

Leerlingen KWC genieten in China

CULEMBORG Het schooljaar is nog maar net begonnen of een kleine groep KWC-leerlingen zat al in een vliegtuig richting China. Als onderdeel van een uitwisseling met de Tianjin Highschool in China, brachten de leerlingen, samen met enkele docenten, in september een tegenbezoek.

In juli, vorig schooljaar, hadden Chinese leerlingen van de Tianjin Highschool al een bezoek gebracht aan het KWC. Zij maakten hier kennis met het onderwijs, de cultuur en verbleven bij de KWC'ers, die aan de uitwisseling deelnamen, thuis. Een tegenbezoek kon natuurlijk niet uitblijven en volgde dan ook snel.

De KWC'ers verbleven de eerste paar dagen van hun Chinese avontuur bij gastgezinnen in Tianjin. Samen met de Chinese leerlingen volgden zij lessen aan de Tianjin Highschool een partnerschool van het KWC en ondernamen zij, door de Chinezen verzorgde, activiteiten. Zo gingen zij fietsend door Tianjin, bezochten winkelcentra en aten lokale lekkernijen. Max uit V5T liet weten dat hij zowel sprinkhaan, schorpioen als tarantula (een spinachtige) had gegeten en dat hij het eigenlijk best lekker vond. Hoewel de KWC'ers in Tianjin ver bij elkaar vandaan zaten, hadden de Chinezen er wel voor gezorgd dat de leerlingen elkaar elke dag konden zien.

Na hun verblijf in Tianjin reisden de leerlingen en de docenten met de hogesnelheidstrein naar Beijing. Hier verbleven zij in een jeugdherberg. Vanuit hier bezochten de leerlingen bekende trekpleisters zoals de Lama Tempel en de Verboden Stad. Een bezoek aan de Chinese Muur mocht natuurlijk niet ontbreken. De leerlingen hebben tijdens hun verblijf veel geleerd over de geschiedenis en cultuur van China, maar ze hebben voornamelijk, met zijn allen, ontzettend veel gelachen en genoten van hun tijd daar. Of zoals Max het aangaf: ,,Het was daar echt fantastisch gewoon!"