• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Leerlingen KWC met Gers Pardoel in actie voor Stichting Hartekind

CULEMBORG Ook dit jaar zijn leerlingen uit de brugklas van het KWC in actie gekomen voor schoolproject 'jij de baas' waarbij de opbrengsten gaan naar een veelvoud aan goede doelen.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Hartekind, hebben de vier vriendinnen Daantje, Fenna, Carmen en Sofie gekozen voor een gezellige sponsoravond met vrienden en familie. Tijdens de avond, verzorgd met verschillende lekkere zelfgemaakte hapjes, zijn er lootjes verkocht en is er een veiling georganiseerd met de hulp van rapper en zanger Gers Pardoel. De vriendinnen zijn op bezoek geweest bij een aantal bedrijven zoals Tradekar, Shoeby, Nadine en Body & Beautysalon Gilia en hebben geweldige prijzen gekregen om te verloten. De cheque met 1635,50 euro is door de meiden uitgereikt aan kindercardioloog Irene Kuipers, verbonden aan de stichting Hartekind.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Haar doelstellingen zijn betere overlevingskansen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.