Leerlingen obs de Kaardebol sluiten containers voor Tanzania

CULEMBORG Met vereende krachten hebben leerlingen van groep 3 van obs de Kaardebol, geholpen door wethouder Joost Reus, de deuren gesloten van één van de twee containers voor Tanzania. De containers zijn gevuld met schoolmeubilair dat niet meer nodig is na de verhuizing van de school, maar goed genoeg is om een tweede leven te krijgen op een school in Moshi, in het noordoosten van Tanzania.

Leerlingen van de school hebben de afgelopen maanden acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het transport van de containers. In totaal hebben ze maar liefst €7.500,- ingezameld.

Het schoolmeubilair, goed voor negen klassen met 30 leerlingen, gaat via de organisatie Born To Learn naar een nieuwe school in Moshi. Culemborger Henk Stokking nam samen met zijn dochter Femke initiatief voor het schoolmeubilair project en zochten samenwerking met de school en stichting Betuwe Wereldwijd. De school zorgde voor de meeste inzamelacties, Betuwe Wereldwijd organiseerde het laden van de containers, wat in twee dagen door een grote groep vrijwilligers gedaan is, en het transport naar Tanzania.

Op de foto: Leerlingen van obs de Kaardebol sluiten samen met wethouder Joost Reus twee containers voor Tanzania