Lek en Linge daagt uit

CULEMBORG Openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg heeft een uitdaging voor slimme leerlingen uit groep 8 van de basisschool die nu al meer willen leren. In het programma Brain-8 mogen ze zich vijf middagen verdiepen in spannende onderwerpen.

Het gaat om vakken biologie, Nederlands, geschiedenis, techniek/ict en kunst. Vragen die aan bod kunnen komen: wie is de grootste schurk ooit? Kunnen dieren willen? Elke les begint met een introductie van een vakdocent. Vervolgens gaan de leerlingen onder begeleiding nadenken. Klopt dat wel? Waardoor is dat zo? De leerlingen bekijken de vakken door een filosofische bril. Op Lek en Linge hebben ze ervaring met deze aanpak. Hoogintelligente kinderen in de klassen 1 en 2 krijgen in de leerlijn 'Brain Skills' al enkele jaren een extra uitdaging.

Brain-8 is voor hoogbegaafde kinderen, leerlingen die plusklassen volgen op de basisschool of die extra willen worden uitgedaagd. Data: 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari, van 13.45 tot 14.45 uur. Aanmelden tot 12 januari via brainskills@lekenlinge.nl