• Docent Ronald Mulder samen met leerlingen aan de slag met programmeren

    Liesbeth Wattimury Fotografie

Lek en Linge zet Lego in als opstapje naar een IT-carrière

CULEMBORG Afstuderen met behulp van Lego, bij openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg kan het. Leerlingen van de vmbo-tl bovenbouw bestuderen sinds dit schooljaar bij hun projectvak Design en Innovation de programmeerbare variant Lego Mindstorms. Ze doen straks ook mee aan de First Lego League, de internationale scholierencompetitie.

Teamleider vmbo-tl Dennis Bosch en docent Ronald Mulder zijn er heilig van overtuigd: met het nieuwe examenvak Design en Innovation heeft Lek en Linge iets waardevols in handen. Leerlingen kunnen zich verdiepen in allerlei software. Mulder: ,,Iedere leerling leert de basis van programmeren, te beginnen met Lego. Je kunt ermee verder gaan, maar als programmeren je niet ligt kun je foto's bewerken, een website bouwen, officepakketten doorgronden tot zelfs tot een stop motion film maken." Bosch vult aan. ,,Het is het vak van de toekomst. IT wordt steeds belangrijker en wij willen onze leerlingen daar op voorbereiden."

Op 24 november doen twee Lek en Linge-teams mee aan de regiofinale Rivierenland van de First Lego League. Die wordt gehouden op de eigen vmbo-locatie aan de Ina Boudier Bakkerstraat. De regiofinale start om 15.30 uur met een openingswoord en is voor iedereen toegankelijk.