• Theo van Dam

Lekker in de Drekrace gaat door

CULEMBORG Op 30 september vindt voor de derde keer de LEK-ker in de Drek race plaats in Culemborg rondom de sportvelden aan de Prijsseweg 14a (Focus'07). Eerder werd deze Culemborgse mudrun nog uitgesteld omdat er in het water en de sloten waar de LEK-ker in de Drekrace wordt georganiseerd blauwalg was geconstateerd. Recente metingen hebben uitgewezen dat de waterkwaliteit nu in orde is.


Iedereen die durft krijgt de kans een of meer rondes door een pittig parcours te maken. Voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen. Hiervoor zijn conditie, doorzettingsvermogen en lef belangrijk. Voor wie durft en tegen een stootje kan. Geen betere voorbereiding denkbaar voor het nieuwe sportseizoen.

De LEK-ker in de Drek Race wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De toegang voor kinderen is €3 en voor volwassenen €6. Voorwaarde is wel dat je kunt zwemmen. Info :www.lekkerindedrekrace.nl

LEK-ker in de Drek Race is een mudrun. Dat is een prestatieloop waarbij de deelnemersa verschillende hindernissen nemen, stukken door sloten en water gaan en door de modder kruipen. Iedereen legt de LEK-ker in de Drek Race individueel af. Maar het is wel de bedoeling dat iedereen elkaar helpt en elkaar niet in de weg zit. Het is geen wedstrijd. De prestatie is, dat het lukt om er helemaal doorheen te komen.

De komende weken is iedereen hard aan het werk om het parcours zo indrukwekkend mogelijk te maken. De LEK-ker in de Drek Race wordt mogelijk gemaakt dankzij verschillende sponsors en een bijdrage van het Ondernemersfonds Culemborg. De organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers; zij kunnen zich aanmelden via lekkerindedrekrace@gmail.com.