• Heleen van Royen verzorgt tijdens de Boekenweek een lezing in Culemborg.

    ANP Foto

Lezing Heleen van Royen in Culemborg tijdens de Boekenweek

CULEMBORG De Boekenweek viert het boek en in 2019 boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Op woensdagavond 27 maart verzorgt schrijfster en columnist Heleen van Royen een lezing in theater De Fransche School met daarin fragmenten uit haar film Het Doet Zo Zeer. In 'Het Doet Zo Zeer' schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af.
Daarnaast beantwoordt vragen van het publiek. Ook is er tijd om boeken door haar te laten signeren.

Heleen van Royen(1965) debuteerde in 2000 met de everseller De gelukkige huisvrouw, waarvan ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht. Ook haar romans Godin van de jacht, De mannentester en De hartsvriendin veroverden de bestsellerlijsten. Zowel De gelukkige huisvrouw als De ontsnapping zijn verfilmd en waren box office hits. Ook de filmrechten van Godin van de jacht zijn inmiddels verkocht. In 2014 exposeerde Van Royen in Het Letterkundig Museum meer dan 200 fotografische zelfportretten onder de titel Selfmade. Tevens verscheen het gelijknamige fotoboek. In mei 2018 volgde het sex dagboek.

In het Weeshuis presenteert Inge van der Krabben op zaterdagavond 30 maart haar nieuwste boek In je dromen ga jij. De Culemborgse singer-songwriter Sarah van Heuven zet speciaal voor deze avond gedichten van de Culemborgse dichter Marco Houtschild op muziek. Resultaat: een aantal bijzondere liedjes!
Beide avonden worden georganiseerd ism Boekhandel Tomey Meer informatie of reserveren: www.bibliotheekrivierenland.nl