• ebeau

Lezing 'Herstel na trauma en PTSS'

CULEMBORG Mensen met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) door bijvoorbeeld beroep, misbruik of geweld, zijn niet per definitie kwetsbaar of slachtoffer. Op zondag 14 juli geeft Greta van Buuren, oprichter Kennisplatform Bij-Greta-Zijn, een lezing over leven en inzichten na trauma en PTSS. De lezing vindt plaat vanaf 16.00 uur in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt 18-20.

In deze lezing krijgt het publiek antwoord op de vraag: hoe om te gaan met trauma en PTSS ter bevordering van herstel en kracht? Greta van Buuren spreekt in de lezing "Herstel, kracht en inzichten na trauma en PTSS" over de invloed en het belang van menselijkheid in de communicatie met mensen die getraumatiseerd zijn. Ook gaat het over communicatie als middel voor herstel en kracht. Dit is zowel voor de hulpverlening als voor de directe omgeving relevant.

Mensen met PTSS veroorzaakt door ondermeer werk, seksueel misbruik en geweld zijn niet per definitie kwetsbaar of slachtoffer. Ze zijn expert in overleven en zichzelf telkens weer oprichten.

Greta is zelf afgestudeerd transpersoonlijk psycho-sociaal hulpverlener en toetste haar professionele inzichten rondom trauma en PTSS aan haar persoonlijke verhaal en ervaringen. Greta spreekt zowel vanuit haar expertise als over haar eigen belevingswereld met PTSS. Ze vertelt ook over de aanpak en behandelmethoden die werken en die nog in ontwikkeling zijn. Ze geeft inzichten die leiden tot meer begrip en ook tot beter en sneller herstel rondom trauma en PTSS.

Voor meer informatie: www.bij-Greta-zijn.nl