• Floris Vink
  • Floris Vink
  • Floris Vink

Likkebaarden langs de Linie steekt de Lek over

EVERDINGEN Na 3 succesvolle edities van Likkebaarden langs de Linie wordt op 27 mei de Lek overgestoken. De volledig verzorgde culturele en culinaire reis gaat langs de mooiste forten van de Hollandse Waterlinie. Alle zintuigen worden tijdens deze beleving geprikkeld en op elke locatie kan er worden genoten van een ander gerecht.

Er wordt gestart bij Fort Everdingen in Vianen met het voorgericht. Hier is sinds 2015 Brouwerij Duits&Lauret gevestigd. Men krijgt hier meer te zien en komt meer te weten over het fort. Vervolgens wordt de Lek overgevaren naar Fort Honswijk in Schalkwijk, waar er een hoofdgerecht uit de streek, een dessert en een kopje koffie wordt genuttigd. Gedurende de avond word men door acts en optredens op de boot en op de forten tijdens het diner.

OPSTAPPLAATSEN Er zijn dit keer 2 opstapplaatsen: voor mensen die uit de richting Houten, Tull en 't Waal en Schalkwijk komen, is het handig om te parkeren bij Fort Honswijk en om vanaf daar mee te varen naar Fort Everdingen. De boot vertrekt om 16:30 uur. Mensen die uit de richting Nieuwegein, Vianen of Culemborg komen, worden 17:00 uur bij Fort Everdingen verwachten.

Al likkebaardend genieten van verrassende acts, lekkere streekgerechten en de prachtige forten van de Hollandse Waterlinie. Een bijzondere culturele beleving inclusief viergangenmenu met streekgerechten en 4 drankjes (€ 59,50). Kaarten zijn te verkrijgen via Theater Aan de Slinger.

CONCEPT Likkebaarden langs de Linie is een concept van Cultuur Aan de Slinger. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Gemeente Houten, Gemeente Vianen, Fort Honswijk en Fort Everdingen /Brouwerij Duits&Lauret. Naar verwachting zal in 2019 de Nieuwe Hollandse Waterlinie bestempeld worden als UNESCO Werelderfgoed.