• Bibliotheek Rivierenland
  • Bibliotheek Rivierenland

Lisa van de Wetering voorleeskampioen regio Culemborg

CULEMBORG Op woensdag 6 februari kwamen zes voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek in Culemborg bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Lisa van de Wetering van basisschool Augustinusschool uit Culemborg tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Lisa las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Baron 1898 van Jacques Vriens. De in totaal zes kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Culemborg voor de titel van regiokampioen.

HALVE FINALE Met haar winst heeft Lisa zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 20 februari in de Pluk in Geldermalsen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.


LANDELIJKE FINALE Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 22 mei in de Schouwburg Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de Facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.