• Dinsdag 12 december hield de gemeente een inloopavond voor
  geïnteresseerden in de Witte Schuur.

  Brigitte Vergouwen
 • Bewoners zagen nu het complete plan en hoorden voor het eerst dat de
  gemeente in maart 2018 start met de aanleg van de weg en het fietspad

  Brigitte Vergouwen
 • Plattegrond oversteekplaatsen. Oversteek linksonder/voor: vanaf de richting Everdingen steken fietsers na de rotonde over naar de linkerkant van de weg.

  Brigitte Vergouwen

Maart 2018 start aanleg fietspad Prijsseweg

CULEMBORG De gemeente start in maart 2018 met de aanleg van een vrij liggend fietspad langs de noordzijde van de Prijsseweg. Het fietspad loopt vanaf het Kokmeeuwpad tot aan de kruising met de Diefdijk. Naar verwachting is het in november 2018 gereed. Reden is de veiligheid van de steeds grotere groep weggebruikers van de Prijsseweg.

door Brigitte Vergouwen

Bewoners van de Prijsseweg maken zich zorgen over de nu al te hoge snelheid van auto's en dat deze zal toenemen nu auto's volgens hen vrij baan krijgen. Michele van Leest, senior Beleidsadviseur Verkeer gemeente Culemborg, zegt dat om de snelheid tegen te gaan, zij flauwe bochten in de weg en drempels bij de oversteekplaatsen aanleggen.

Het 3,5 meter brede fietspad komt ten noorden van de Prijsseweg en heeft tweerichtingsverkeer voor fietsers en bromfietsers. Daar waar fietsers moeten oversteken komen speciale fietsersoversteekplaatsen met ruimte in het midden van de weg. De bomen moeten wijken en zijn volgens de gemeente te oud voor herplaatsing. Ervoor in de plaats komen nieuwe bomen.