• Samen in gesprek

    Huub Baijens

Culemborgse Verhalenboom brengt ouderen samen

11-09-2019, 16:38 | Lezersnieuws | St. Levende Verhalen

Vrijwilligers gezocht voor de verhalentafels

 

CULEMBORG “Elkaar verhalen vertellen is een leuke manier voor ouderen uit Culemborg om elkaar te leren kennen en als die verhalen ook nog eens worden vastgelegd, is het helemaal leuk,” vertelt Loes van Baaren, voorzitter van de Stichting Levende Verhalen. Dat is dan ook het hoofddoel van het project de Culemborgse Verhalenboom dat half november van start gaat.

 

Donderdag 26 september is er van 19.30 tot 21.00 uur in De Ontmoeting (Bon Vie), Admiraalvlinderlaan 2 een voorlichtingsavond voor vrijwilligers die de verhalentafels willen begeleiden, die ervan houden achtergrondinformatie te achterhalen, en schrijvers en videomakers. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk.

 

De nieuw opgerichte Stichting Levende Verhalen bestaat uit twee projecten: het Levensverhaal en de Culemborgse Verhalenboom. Door de enthousiaste reacties van deelnemers aan het project het Levensverhaal in de afgelopen vijf jaar is de stichting met het idee gekomen om ouderen over één van tevoren bepaald thema met elkaar in gesprek te brengen in een reeks van 7 verhalentafels. Het thema voor 2019/2020 is ‘Onze schooltijd’.  Meer info is te vinden op de website www.levendeverhalen.com of per telefoon 06-44639593.