• Culemborgse Vredesgroep

Nationale Vredesweek 21-29 september 2019, met als thema: VREDE VERBINDT over GRENZEN

12-09-2019, 11:01 | Lezersnieuws | geertje

In Culemborg wappert de hele week een vredesvlag op/bij diverse kerken en bij een aantal particulieren, met de grootste bovenop de Grote Barbarakerk.
Op 21 september is het de Internationale Dag voor de Vrede, en deze keer is dat dus tevens de start van de Vredesweek.

Vredeswerk verbindt doorgaans al, maar in deze tijd van vluchtelingen, integratieproblemen, diverse culturen in alle geledingen van onze samenleving, politiek getinte uitsluiting en dergelijke…is het waard om dit thema nog eens extra onder de aandacht te brengen.
De Culemborgse Vredesgroep zorgt al jaar en dag voor de vredesvlaggen, om zo deze traditie in ere te houden. Ook alle burgers kunnen zo’n vlag aanschaffen en ophangen. Er zijn nog enkele vlaggen op voorraad - te koop voor € 10,00 bij Boekhandel De Kraanvogel, Zandstraat 22, Culemborg (openingstijden: di + zat. 10-17 en woe, do, vrij. van 13-17 uur).

Activiteiten
Tijdens de Vredesweek zijn er in Culemborg 2 activiteiten om te melden: De Raad van Kerken houdt een VREDESDIENST in de Grote Barbarakerk, aanvang 10:00 uur. En Amnesty Culemborg presenteert in Theater De Fransche School een FILM: “Ik alleen in de klas”, op woensdag 25 september, aanvang 19:45 uur, TOEGANG VRIJ (incl. koffie/thee).