• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Oranje licht brandt bij molen "De Hoop"

CULEMBORG Maandagavond werd bij de molen "De Hoop" aan het Jach voor Culemborg de "Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen" gestart. Vanaf die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, dus ook in Culemborg. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women een bruisende campagne, daarin wordt gevraagd mee te helpen en te laten zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt.

Maandagavond om 17.00 uur drukten burgemeester Gerdo van Grootheest en Rianne van den Boomen (president Soroptimistenclub West-Betuwe) de lichtknop in, waardoor de 16-daagse actieperiode in Culemborg startte en molen De Hoop zestien dagen lang in het oranje licht staat. In de dagen daarna vinden diverse andere acties plaats, zoals een schrijfavond voor vrouwen in opvanghuizen, een gespreksavond en een Facebook-campagne waarbij zestien ambassadeurs uit Culemborg zich uitspreken om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Orange the World Culemborg bestaat uit negen vrouwen van verschillende achtergrond en pluimage. Zij worden actief ondersteund door de afdeling West-Betuwe van Soroptimist International, een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. Samen met UN Women Nederland en Zonta Nederland nemen zij in Nederland het voortouw in deze campagne.