• De Roos

Vertellers gevraagd over de Hema

CULEMBORG Is er iets Hollandser dan de HEMA? Alleen de naam al: Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij! Wie stapt niet door de schuifdeuren voor een ontbijtje, paperclip, onderbroek, fameuze rookworst of een andere onmisbaar artikel? In Culemborg bestaat de HEMA 50 jaar. Op zo'n coryfee moet een winkelstraat en stad tegenwoordig zuinig zijn. De Roos van Culemborg ziet dan ook in dit jubileum een mooie aanleiding tot een feestelijke avond op donderdag 3 oktober in theater De Fransche School, Havendijk 1 in Culemborg. Motto: LEVE DE HEMA.

De familie Okhuizen, 50 jaar lang betrokken bij de winkel, wordt geïnterviewd. Gedichten, muziek, musical, verhalen, zingen, film, historie en heden, het komt allemaal voorbij op deze revueachtige avond. Bij de HEMA en bij boekhandel Tomey liggen voor alle belangstellenden gratis kaarten voor dit feest. De Roos van Culemborg nodigt burgers en buitenlui uit te komen met mooie verhalen over 50 jaar HEMA.

Ooit verliefd geweest op het meisje achter kassa? Vertel erover. Met de tompouce van de HEMA je huwelijk gered? Zegt het ons. Bijzondere ontmoetingen bij de afdeling kleren? Zeker geschikt! En een romantisch ontbijtje in de vroege ochtend kan zeker geschiedenis maken. Kortom: wie op 3 oktober een bijdrage heeft tot de algemene feestvreugde (maximale lengte 5 minuten) is welkom. Je mag je verhaal doen op het op het podium van het stadtheater. Aanmelding: de Roos van Culemborg, hoogenkamp@ziggo.nl.