• Maurice van Hoek

    Maurice van Hoek

Maurice van Hoek bij Listen

CULEMBORG Op donderdag 19 april om 20.00 uur vindt een nieuwe editie van Listen plaats in De Fransche School. Met deze keer in het hoofdprogramma: Maurice van Hoek. In het voorprogramma staan onder andere de winnaars van het cultuurfestival van ORS Lek en Linge; Koen Roza, Victor Wehlburg en Teun Buwalda. Kom en geniet van een avondje achteroverleunen en live luisteren naar fijne muziek!

Op veler verzoek is Maurice van Hoek dit seizoen terug. Hij ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de countryfolk van The Eagles en James Taylor. Hij schrijft songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuut album 'Live Forevermore'.

Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. 'Live Forevermore' komt uit op 6 mei 2016. Maurice studeert cum laude af en krijgt lovende recensies op het album. Maurice speelt waar hij kan. Duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica. In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen de komst aan van een nieuw album wat in de herfst van 2018 zal verschijnen, waarmee hij de ontwikkeling tot 'Countryfenomeen' voortzet.

Listen is een muzikaal concept ter bevordering van luisterconcerten. Tickets zijn voor 15 euro verkrijgbaar via www.theaterdefranscheschool.nl. Voor leerlingen geldt een speciale prijs van 6 euro.