Media ukkie Dagen 2018: Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?

CULEMBORG Hoe kan men kinderen mediawijs gedrag aanleren? Wat kan een peuter en kleuter nu al leren in de omgang met media? Bibliotheek Rivierenland organiseert gratis bijeenkomsten waarin ze laat zien hoe men digitale media kan combineren met een prentenboek. Leuk, gezellig én leerzaam voor ouders met hun peuters.

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. DeMedia Ukkie Dagen 2018, dit jaar van 6 t/m 13 april, staan in het teken van mediawijsheid bij jonge kinderen.

Bibliotheek Rivierenland nodigt ouders en/of verzorgers van peuters uit voor de gratis bijeenkomstSamen stAPPen met Gonnie. Spelenderwijs krijgt men te zien hoe ze -samen met hun peuter- digitale media kunnen combineren met een prentenboek. Centraal staan de boeken van Gansje Gonnie. Er wordt voorgelezen en samen met de kleintjes worden apps bekeken. De bijeenkomst is gratis. Tablets zijn aanwezig en aanmelden is niet nodig. Leeftijd 2-4 jaar. Voor meer informatie: www.bibliotheekrivierenland.nl

Locaties en data
Bibliotheek Culemborg | woensdag 11 april om 10:00 uur
Bibliotheek Tiel | woensdag 11 april om 10:00 uur
Bibliotheek Beesd | donderdag 12 april om 10:00 uur

www.bibliotheekrivierenland.nl