• import

Meelopen met internationale optocht

CULEMBORG Wie in Culemborg woont maar wel de roots buiten Nederland heeft, kan zich aanmelden voor de internationale optocht tijdens Open Monumentendag op 8 september op de Markt in Culemborg.

Culemborg bestaat 700 jaar en was vroeger een Vrijstad. Iedereen was welkom en dat is nog steeds zo. In Culemborg wonen nu 74 verschillende nationaliteiten. Er wordt geprobeerd om op 8 september mensen uit 40 verschillende landen bij elkaar te krijgen voor een internationale optocht.

VENDELIERS Vroeger was Vrouwe Elisabeth heel belangrijk voor Culemborg. Zij had een kasteel in Culemborg en ook in de Belgische stad Hoogstraten. Daarom komen de vendeliers (vlaggen-dragers) van Hoogstraten op 8 september naar Culemborg. Zij geven een show met hun vlaggen.

OPTOCHT Van iedere nationaliteit van Culemborg kunnen 1 of 2 mensen meelopen met de optocht van de vendeliers. Het liefst met een eigen vlag en met bijpassende kleding uit het land van herkomst. De optocht start om 10.00 uur op de Varkensmarkt. De stoet loopt dan naar het stadhuis op de Markt. Daar ontvangt burgemeester Van Grootheest iedereen en wordt er een groepsfoto gemaakt. Daarna zijn er de hele dag nog veel culturele activiteiten in de stad.

Aanmelden: Florette Koning, floret13@gmail.com,06-28443531. Iedereen is welkom om te komen kijken.