• Een drukbezochte voorbespreking van het bestemmingsplan Spoorzone.

Meningen sterk verdeeld over vervolg bestemmingsplan Spoorzone

 

De voorbespreking van de raad over het bestemmingsplan Spoorzone is drukbezocht. De publieke tribune zat donderdag 17 november nagenoeg vol en er schoven 10 mensen aan die om spreektijd hadden gevraagd. De avond vond plaats op initiatief van het CDA.

Namens het college legde wethouder Collin Stolwijk de noodzaak uit ,,van een kwaliteitsimpuls van de Spoorzone als entree tot de stad en poort van de Pavijen." Stolwijk benadrukte dat voor het college een aantrekkelijke en levendige binnenstad belangrijk is en blijft.

De 10 sprekers bestonden voornamelijk uit ondernemers van Culemborg en Heidi de Haas namens  Ahold. De Haas ,,AH zit bekneld op de huidige locatie. Laden en lossen is een probleem. Het levert gevaarlijke situaties op." Onder de ondernemers is duidelijk onrust. Zij vrezen voor omzetverlies, verdwijnen van met name de kleine ondernemer en meer leegstand met komst van verschillende horeca en detailhandel bij het station.

De raad gaat eerst in debat over het bestemmingsplan Spoorzone. Dit vindt plaats in januari 2017. Meer informatie en weergave van reacties in de papieren versie van 23 november.