• Hart Vooruit

Gezin uit Culemborg doet mee met Familie Trihartlon

CULEMBORG De familie Broekman uit Culemborg doet net als de 116 anders teams op 25 augustus mee met de Familie Trihartlon voor de Hartstichting. De Familie Trihartlon is een sportief evenement voor het hele gezin.

Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein in Emmeloord waar om 14.00 uur het startschot klinkt. Op dit moment is er al meer dan €18.000,- opgehaald door de deelnemers. Dit geld gaat naar onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zodat we in de toekomst nog meer kunnen betekenen voor de 1,4 miljoen hartpatiënten in Nederland. De familie Broekman heeft zich ingeschreven met twee teams.

Opa en oma en de kinderen van beide families doen mee aan de Familie Trihartlon om geld op te halen voor de Hartstichting. Dat doen ze allemaal voor Emiel, de vader in het gezin.

Emiel Broekman is geboren met een hartafwijking en heeft een pacemaker. Hij werkt 32 uur per week, is papa van twee zoons van 4 en 6 en sport twee keer in de week. Ondanks zijn hartafwijking, kan hij dus gelukkig nog heel veel. De familie kijkt er naar uit om mee te doen. Samen hopen zij de super challenge te volbrengen. Dat is 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. Emiel zwemt en loopt alle onderdelen en de rest van de familie draagt ook zijn steentje bij. De familie heeft tot nu toe ruim 800 euro opgehaald.

Info: https://www.trihartlon.nl/actie/nicole-broekman