• Het Middenorkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vlak voor hun concert in september 2015, als afsluiting van hun vorige repetitieweekend.

    Pieter Aafjes

Middenorkest Pieter Aafjes geeft concert in Breda

BREDA Bijna iedere twee jaar gaat het Middenorkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een weekend weg om te repeteren op nieuwe stukken en om elkaar beter te leren kennen. Deze keer is dat extra leuk omdat Maarten van der Kolk (1987) als nieuwe dirigent voor het orkest staat. Hij is deze zomer begonnen als opvolger van Arjan Gaasbeek, die dirigent van het Groot Orkest is geworden.

Het repetitieweekend van het Middenorkest is in het Brabantse Alphen-Chaam, waar van vrijdagavond 2 november tot en met zondagochtend 4 november wordt gestudeerd op het nieuwe programma, dat de titel Expeditie Wereldbol draagt.

De eerste uitvoering van dit nieuwe programma is op zondagmiddag 4 november om 13.30 uur in of vlakbij de nieuwe hoofdingang van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Met dit concert sluit het Middenorkest haar repetitieweekend af.

Bezoekers, patiënten en medewerkers van het ziekenhuis en natuurlijk ook Culemborgers zijn van harte welkom om naar dit concert in Breda te komen luisteren, met symfonische blaasmuziek uit alle werelddelen.

Het Middenorkest staat sinds de zomer onder leiding van dirigent Maarten van der Kolk (1987). Hij is opgeleid als hoornist aan het conservatorium in Zwolle (2010) en studeerde daar in 2014 af als dirigent.