• Ed van der Kerff
  • Ed van der Kerff
  • Ed van der Kerff
  • Ed van der Kerff

Monique Polman 'Artiest in Residentie'


CULEMBORG Monique Polman keramist uit Utrecht is in het najaar 'Artiest in Residentie', op 'Werk aan het Spoel'. Van 1 t/m 31 oktober zal zij, in het atelier, werken aan haar florale kathedralen (bewaardozen / plekken voor speciale herinneringen) en schetsen maken voor een 'ruimtelijk' herbarium.
De ruimte wordt ingericht als atelier en minigalerie tegelijk.


Monique heeft sinds twee jaar ook het brons gieten ontdekt; ook dit werk zal zij tonen. Dat zij al jaren ook als kok werkt en ze in het verleden de bloemistenopleiding heeft afgerond, is goed te zien in haar werk.  
Soms komt alles samen. Een diner waar wordt gegeten van haar lekkernijen op eigen servies, bloemen geplukt voor de vazen van haar hand en de bediening die de porseleinen kragen dragen geïnspireerd op de Gouden Eeuw.
Ze houdt van ambacht en kunstnijverheid. Uit vele takjes/bolletjes is haar kunst met veel precisie en geduld opgebouwd.

,,Vazen zijn wel een beetje mijn specialiteit", vertelt ze. Ook de bloesem- en plukvaas zijn van haar hand. Tot 1,50 meter hoogte kan ze stoken in haar 2300 liter oven.
Nu wil ze zich vooral laten inspireren door de eigenzinnige groeisels van langs de rivier. ,,Deze plek zal mij vooral dicht bij het seizoen brengen. Je kunt eten van de natuur, erin wandelen, je kunt aan duizend bloemen ruiken. De zon en de wind voelen, de regen horen, het water ruiken en de maan zien tussen de sterren."
Men kan haar aan het werk zien voor de nieuwe collectie en haar recente werk bewonderen.

Bezoekers zijn welkom wo/do/vrij/za/zo: 10.00-13.00 + 14.00-17.00 uur. Op 30 okt: 14.00-17.00 en 31 okt: 10.00-13.00 uur.
Atelier Werk aan het Spoel, Goiberdingendijk 40 Culemborg.

Meer informatie op: www.moniquepolmankeramiek.nl