• Henk Hennuin

Muziek en verhalen op het terras

CULEMBORG Op zondag 3 juli om 16.00 uur is een speciale zomereditie van Storytelling@Theater aan de Slag. Deze keer op het terras van het knusse theater in het hart van Culemborg. In zomerse sferen vertellen BJ Baartmans en Eric Devries de verhalen achter hun liedjes en ze spelen deze ook. Bij eventueel slecht weer kan het publiek schuilen in de theaterzaal van Theater aan de Slag waar de reguliere edities elke eerste zondag van de maand worden gehouden.

BJ Baartmans legt als tekstdichter een breed scala aan onderwerpen voor in eigentijdse folk-, blues- en popsongs, waarin hij maar weinig uit de weg gaat. Grote levensvragen en kleine bespiegelingen gaan hierbij hand in hand. Hersenspinsels gevoed door verwondering, avontuur, heimwee, onrust, twijfels, wroeging, liefdesperikelen, vriendschap, politiek, de kroeg, de centen, 't huis of 't weer...

Eric Devries schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voor dat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy '92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk 'Americana' album (Little of a Romeo') in 2004. Hij stak de oceaan over om te touren in de V.S. en nam aldaar een aantal liedjes op voor zijn tweede plaat. Beide songwriters zijn formidabele gitaristen en deze zomermiddag belooft weer veel muzikaliteit en boeiende verhalen.

Meer informatie en reserveringen: www.storytellingat.nl.