• Syb en Wiebe

Muziek en wijn met Syb van der Ploeg

CULEMBORG Syb van der Ploeg komt op zondagmiddag 4 juni naar Theater De Fransche School voor een voorstelling met een wijnproeverij. Hij neemt zijn provinciegenoot Wiebe Kaspers mee, een singer/songwriter/muzikant die in relatief korte tijd veel indruk heeft gemaakt in Friesland en verre omgeving.

Syb en Wiebe maken een muzikale reis door de tijd, waarbij de nadruk zal liggen op de hits van Sybs band De Kast. De Kast brak precies twintig jaar geleden door met het Friestalige In nije dei. Daarna hebben ze een hele reeks grote hits gehad waarmee ze concerten gaven in grote zalen als Rotterdam Ahoy en stadions als het Arnhemse GelreDome.

Ook In Theater De Fransche School zullen die liedjes gezongen worden, zoals In nije dei, Woorden zonder woorden, Eltse grins foarby en Hart van mijn gevoel. Daarnaast zingen Syb en Wiebe beroemde Amerikaanse en Engelse nummers van onder meer The Eagles en Queen.

Klaas Drupsteen van wijn&verwonderen zoekt wijnen uit bij een aantal liedjes uit de voorstelling en vertel tdaar verhalen over. Alle aanwezigen krijgen aanwezigen de wijnen te proeven. KRO-NCRV presentator Hijlco Span presenteert de middag en voert wat korte gesprekken met de artiesten.

 

Aanvang 15.30 uur in Theater de Fransche School, prijs: € 30,-

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdefranscheschool.nl