• De Roos van Culemborg
  • De Roos van Culemborg

Bedelaar-musici in Culemborg gesignaleerd

CULEMBORG De grote stadsmaaltijd voor 1000 Culemborgers en hun gasten op zondag 8 september trekt nu al allerlei ongeregeld volk aan. Nu al is de bedelaar gesignaleerd die een plek hoopt te veroveren bij de uitgang van de kerk op die dag. Eten en tandartskosten hoopt hij daar bij elkaar te bedelen. Ongetwijfeld zullen de gast aan de maaltijd gul zijn. Immers ze mogen gratis naar binnen en kunnen genieten van een feestelijk maal.

Brood, maaltijdsoep, fruit en dadels, dat alles omdat de heilige Barbara ooit goed voor haar bewakers zorgde. De armetierige hoed van de zielige bedelaar zal ongetwijfeld gevuld raken. Ook zijn de eerste musici in de stad gearriveerd. Ook zij vervullen naast allerlei koren een belangrijke rol tijdens het eten. Altegaer is de verzamelnaam waaronder zijn optreden. Met hun middeleeuwse instrumenten en hun zwierige zang zullen ze harten van de eters veroveren. Wellicht wordt als op een schilderij van de Hollandse 17e eeuwse meester: de voeten van de vloer, het glas omhoog en veel gezang.

Voor Culemborgers een uitgelezen gelegenheid om met vrienden en familie van buiten dit festijn te bezoeken in de Grote of Barbarakerk op zondag 8 september van 13.00 – 17.00 uur. Het motto: loop binnen, schep op, schuif aan, eet, praat en blijf hangen.