• Maarten Fondse en Kika Sprangers

    Maarten Kerkhof

Ontmoet jong talent bij Jam Jazz & Pizza in Gelderlandfabriek

06-09-2019, 15:32 | Lezersnieuws | Bram

Jazz is jong, jazz is fris, jazz is spannend. Wie dat niet gelooft doet er goed aan een of meerdere concerten in de Gelderlandfabriek te Culemborg te bezoeken. Daar gaat 15 september de inmiddels legendarische reeks Jam Jazz & Pizza van start. Programmeur Trudi Bartel strikte weer de mooiste namen.

Emma van der Schalie (violist, bekend van Fuse),  Janne Schra (zang) en Sven Figee (van Sven Hammond, maar nu op piano) zijn enkele leden van de jonge garde die acte de presence geven.  Oudgedienden Cor Bakker en Eric Vloeimans nemen jong talent mee en meesterdrummer Han Bennink gaat zelfs een workshop voor kinderen begeleiden. "Het is heel divers en voor een brede groep muziekliefhebbers toegankelijk,” zegt Trudi Bartel. “Wist je dat op conservatoria momenteel opvallend veel jonge mensen jazz studeren?”

De Gelderlandfabriek heeft een goede reputatie in de vaderlandse jazzscene. Artiesten zijn blij verrast over de ontvangst en de prima sfeer in zaal en gebouw. Hans Dulfer, Benjamin Herman, Harry Sacksioni, Julia Philippens,  Mike Boddé, Mike del Ferro, Lucas van Merwijk en Eric Vaarzon Morel, ze kwamen en hadden het naar de zin. Bartel: “Vorig seizoen kostte het veel telefoontjes om Cor Bakker hier te krijgen. Nu hoefde ik maar één keer te bellen en hij zei meteen ja. En van Han Bennink is de uitspraak dat ‘het BIM-huis een voorbeeld kan nemen hoe het er in de Gelderlandfabriek aan toe gaat’. Dat is heel fijn om te horen. En voor ons de uitdaging om te zorgen we dat het nóg beter doen.”

Jam Jazz & Pizza start 15 september met pianist Martin Fondse (piano) en Kika Sprangers (saxofoon). De concerten zijn standaard op de derde zondag van de maand, op twee uitzondering na: Carel Kraayenhof (bandoneon) met Juan Pablo Dobal (piano) op 26 januari en het traditionele concert van de HKU-bigband o.l.v. Ilja Reijngoud op zaterdag 30 mei.

Het is nu ook mogelijk om het Jam Jazz & Pizza passepartout te kopen. Daarmee ben je verzekerd van entree voor het hele seizoen. De Gelderlandfabriek kan met deze garantie van publiek meer spannende uitwisselingen realiseren, met een
eerlijke prijs voor de artiesten.

Zie voor het volledige programma en kaartverkoop: www.degelderlandfabriek.nl.