• Guimar van der Weele

    eigen foto
  • Sven Figee

    eigen foto

Toetsenvirtoos Sven Figee in Gelderlandfabriek

In de serie Jam, Jazz & Pizza in de Gelderlandfabriek Culemborg is het 20 oktober de beurt aan Sven Figee. Deze ervaren pianist/Hammondorganist wordt vergezeld door de jonge, getalenteerde zanger Guimar van der Weele.

Het belooft een spannende samenwerking te worden tussen de bekende en gerenommeerde musicus Figee en de nog aan het Conservatorium van Amsterdam studerende Van der Weele. Dit is illustratief voor de formule van de zondagse concerten in de Gelderlandfabriek. Daar staan creativiteit, innovatie en ontmoeting immers centraal. Sven Figee, onder andere bekend van Sven Hammond, brengt dit concert enkele stukken van zijn aanstaande solotheaterprogramma 'Van Bach tot Blues'. Daarnaast brengt hij met Guimar van der Weele een aantal geweldige 'jazz classics' ten gehore, waaronder werk van Frank Sinatra, Van Morrison en Billie Holiday. Voor Figee staan zowel een piano als een Hammond-orgel gereed.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin programmeur Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen samenbrengt in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand (voor uitzonderingen zie programma) is er een nieuwe editie. De concerten gaan in samenwerking met Jazzhelden Live.

Aanvang 14.30 uur. Kaarten à 17,50 euro (inclusief pizzapunt) zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl