• Projectkoor
  • Alfons van der Mullen

Wereldpremière Bonhoefer-liederen in Culemborg

CULEMBORG De Culemborgse componist Alfons van der Mullen heeft zich verdiept in de gedichten van Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog en verzetsstrijder, die Hitler op 9 april 1945 liet executeren. Van der Mullen selecteerde fragmenten uit de tien gedichten en gebeden, geschreven in de gevangenis. Daarna ging hij aan het werk en dertien nieuwe composities zijn het resultaat. Ze zijn bedoeld om uitgevoerd te worden door koor of cantorij, met begeleiding van piano, klarinet en cello.

Zaterdag 12 oktober is de feestelijke presentatie in de Grote of Barbarakerk van Culemborg. Anisymuz, de begeleidende stichting, wist een projectkoor met uitstekende zangers uit Culemborg en wijde omgeving bij elkaar te brengen. De Utrechtse musicus en dirigent Dirkjan Horringa heeft de leiding. Theo Saris (pianist), Jakob Blok (cellist) en Jooske van Andel (klarinet) zorgen voor instrumentale ondersteuning. Arthur Alderliesten, schrijver van verschillende boeken over Bonhoeffer, belicht de achtergronden van het project en interviewt componist en dirigent. De partituren bij deze wereldpremière zijn meteen te koop voor belangstellende muziekliefhebbers.

Zaterdag 12 oktober, 20.00 uur, Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, Culemborg. Toegang 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Tomeij, Markt 36 en aan de deur van de kerk.