• Photographer:Hans Dekker

Whitesnake tribute in Gelderlandfabriek

CULEMBORG Wie zin heeft in een avondje onvervalste hardrock, gaat 6 december naar de Gelderlandfabriek in Culemborg. Daar speelt tributeband Purple Shade integraal het album 'Live In The Heart Of The City' van Whitesnake dat zijn veertigste verjaardag viert. Natuurlijk ontbreken ook krakers van Deep Purple niet op de setlist.

In 2020 is het 40 jaar geleden dat de legendarische Britse hardrockband Whitesnake de live-elpee 'Live In The Heart Of The City' uitbracht. De band had toen nog niet het bekende glamrock imago uit de latere jaren 80, met torenhoge kapsels, maar maakte rauwe, onvervalste stevige rock met blues- en soulinvloeden. In de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice, dus drie leden van rockiconen Deep Purple, stond de band garant voor een energieke liveshow van wereldniveau. De nummers op dit album zijn vastgelegd tijdens optredens in 1978 en 1980 in de befaamde Londense zaal Hammersmith Odeon. Het album zelf verscheen uiteindelijk in november 1980.

Voor de Nederlandse Deep Purple tributeband Purple Shade, met leden van Ayreon, Epica en Elegy, volop aanleiding om deze mijlpaal te vieren met een eenmalige tour waar 'Live In The Heart Of The City' integraal wordt gespeeld. De band bestaat uit Robert Soeterboek (zang), Mickey Hup (lead gitaar & zang), Jeffrey Migchelsen (lead gitaar & zang), Willem Hoving (Hammond & toetsen), Rob van der Loo (bas) en Dirk Bruinenberg (drums). Natuurlijk blijft het niet bij dat ene album, want aansluitend volgt een aantal klassiekers van Whitesnake en Deep Purple.

Aanvang is 20.30 uur en kaarten kosten 12,50 euro.

www.degelderlandfabriek.nl