• Jaap Blok

Wijn drinken met Bach en solocellist Jaap Blok

CULEMBORG De bijbel heeft muzikale genieën geïnspireerd tot het maken van prachtige melodieën. Johann Sebastian Bach bijvoorbeeld. En er staan treffende wijsheden in de bijbel. Wat te denken van ,,Muziek terwijl je samen wijn drinkt, is als een zegel van granaat op een gouden sieraad."

Muziek en wijn versterken elkaar en iedereen kan dat zelf ervaren als men op zondagmiddag 6 oktober naar de club wijn & ontmoeten in het Jan van Riebeeckhuis (Achterstraat 38) komt. Die zondag geeft cellist Jaap Blok een workshop en mini-concert waarbij hij van alles vertelt over zijn cello én muziek van Bach speelt. Dat doet hij vanaf 15.45 uur (gratis toegang).

Blok en Bach, het klinkt lekker als je het uitspreekt, maar het klinkt nog veel beter als je Jaap Blok muziek van Johann Sebastian Bach hoort spelen. Jaap komt uit een muzikale familie. Hij speelt al cello vanaf zijn achtste en heeft van het musiceren zijn beroep gemaakt. Zo speelde hij onder meer voor het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Symfonie Orkest. 

Het optreden van Blok is onderdeel van een serie culturele middagen, elke eerste zondag van de maand, georganiseerd door wijn & ontmoeten. Daar kan men trouwens ook iedere vrijdagmiddag terecht voor een goed gesprek in aangenaam gezelschap met een lekker glas wijn.