• Gemeente Culemborg

Muziekfestival Culemborg 700 door Concordia en Pieter Aafjes

CULEMBORG Het idee van de twee Culemborgse Harmonieën Concordia en Pieter Aafjes om in het kader van Culemborg 700 een groot midzomernacht festival op 29 en 30 juni op de markt van Culemborg te organiseren heeft groen licht gekregen. Dankzij de gemeente, het Cultuurfonds en Culemborg 700 is de begroting rond, zodat het festival toch door kan gaan. Dit weekend stond, vanwege de grote onzekerheid om het financieel rond te krijgen, nog niet in de Culemborg 700 krant. De twee orkesten hebben voor dit weekend een zeer aantrekkelijk programma voor de Culemborgers.

De vrijdagavond wordt geheel ingevuld door het Koninklijk Stedelijk Muziekcorps Concordia onder leiding van Henk Houben. Zij verzorgen een non-stop muziekprogramma waarbij zang, dans en muziek elkaar afwisselen. Aan deze avond wordt onder andere medewerking verleend door de Beatrix Pipe band uit Kortenhoef, het bekende Culemborgse Popkoor The Happening, Sweet Blossom Orchestra met swing muziek uit de jaren 40 en 50 en de zanger Matheüs wordt begeleid door Concordia en zingt diverse medleys.

Op de zaterdagavond neemt de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes onder leiding van Arjan Gaasbeek het programma voor haar rekening. Met voor de pauze een licht klassiek programma en na de pauze lichte pop muziek met optredens van onder andere Jason Bouman, Winnaar van het programma "Bloed Zweet en tranen" en de zangeres Melissa Janssen bekend van The Voice of Holland. Zij kwam uiteindelijk tot de halve finales.