• Con Ganas speelt tango’s.

    Rieks Hoogenkamp

Muzikaal zwalken door Culemborg

CULEMBORG De derde Culemborgse Concertwandeling brengt het toptalent uit eigen stad bij elkaar. Met enkele belangrijke impulsen van buiten de stad. In vijf binnenstadkerken kunnen de muziekliefhebbers terecht voor een middagje 'cultureel-muzikaal zwalken' door Culemborg.

In de Grote Barbara Kerk wacht het wufte Utrechts Salon Orkest met polka's, tango's en walsen. De musici uit alle Nederlandse toporkesten brengen de sfeer van een park op zondagmiddag in een Kurort. Als van zelf begint het flaneren, het kijken en bekeken worden. In de Synagoge weergalmt opera: Bas Kuijlenburg met zijn favoriete aria's uit verschillende opera's met op de piano Mirsa Adami.

Het Vocaal Ensemble Marcantus onder leiding van Paul Bocken verzorgt muziek uit vele eeuwen. Dat kan variëren van een licht ordinair dranklied tot een verfijnd madrigaal. Onvervalste tango klinkt in de Oud-Katholieke kerk waar Martijn Nanninga, Andrea Hauser en Ienge Frings meeslepende melodieën laten horen. De Lutherse kerk herbergt het Culemborg Consort of Musique, een project ensemble met een fraai Purcell-programma. De kerken zijn tegelijkertijd expositieruimte. De ambitieuze tentoonstelling 'Heilige Huisjes' is op deze manier te zien door de hele stad. Vanaf 13.00 uur starten de concerten op het hele uur en duren 30 minuten. Daarna tijd voor terrassen en het spel beiaardier Peter Bremer. Alle 19 concerten zijn gratis toegankelijk. 16.00 het slotconcert in de Grote Barbara met een tien minuten presentatie van alle vijf deelnemende ensembles. Tijdens dat concert gaat de hoed rond. Het gedetailleerd programma is te vinden op www.deroosvanculemborg.nl