• Waterschap Rivierenland mikt met team Waterlopers ook dit jaar op een mooi resultaat.

    Waterschap Rivierenland

Muzikale benefietavond steunt Roparun

CULEMBORG Ieder jaar met Pinksteren staat de bekende landelijke Roparun op stapel. Daar halen mensen in teamverband enthousiast sportend geld op voor mensen die te maken hebben met kanker. Steeds vaker gebeurt dit in de vorm van een evenement, zoals ook in Culemborg op woensdag 29 mei van 20.00 tot 22.00 uur in de Gelderlandfabriek. Een muzikale reis langs de vier seizoenen met medewerking met onder andere Otto Dethmers en popkoor The Happening.

door Simon Dijk

Initiatiefnemer Marc Laeven verzamelde een mooi gezelschap om zich heen voor een inspirerende avond. Hij is een graag geziene muzikant bij de pianowandeling in Culemborg en speelt regelmatig voor de Roos van Culemborg. Op piano vertolkt hij samen met Carleen Mesters (cello), Marja Mathijssen, Gerben Jansen, Jenk Stronks en Karen de Graaf (zang) muziek van onder andere Eva Cassidy, Chilly Gonzales, Astor Piazzola en Theo Nijland. Waarnaast Dethmers met een speciaal verhaal en lied mooi aansluit. Muziek gecombineerd met projecties van foto's van Pien Isfordink. Met als nieuwe gast het Culemborgse popkoor.

WATERLOPERS Laeven loopt dit jaar voor de zesde keer met team 242 van waterschap Rivierenland "de Waterlopers" mee met de estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Hamburg naar Rotterdam. Het geld gaat naar medische centra, inloophuizen, vakantie activiteiten, cursussen en ook naar palliatieve zorg in hospices. Maar ook aan een leuke dag voor een ziek kind, een bijzondere gebeurtenis of een alledaags iets. Het team is te volgen via: https://www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/?team_id=293.

Team Waterlopers staat dit jaar 2019 met 23 deelnemers al op een bedrag van 8900 euro aan donaties. Landelijk zijn 324 teams actief met nu al 2,2 miljoen euro aan toezeggingen voor het goede doel.

Reserveren voor de benefiet avond op 29 mei kan via Marc: mplaeven@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. De toegang is 10 euro (C.J.P., studenten en jeugd tot 18 jaar 5 euro).