• Marc Laeven en Gerben Jansen

    Simon Dijk

Muzikale benefietavond steunt Stichting Roparun

CULEMBORG Ieder jaar met Pinksteren staat de bekende Roparun op stapel. Daarbij halen mensen in teamverband al sportend geld op voor mensen die te maken hebben met kanker. Steeds vaker gebeurt dit in de vorm van een evenement, zoals dit jaar op woensdag 9 mei van 20.00 tot circa 22.00 uur in de Gelderlandfabriek.

door Simon Dijk

Het wordt een avond met verrassende muziek, verhalen en fotoprojecties. Initiatiefnemer Marc Laeven nodigt iedereen van harte uit voor deze benefietavond, die nu voor het tweede jaar wordt georganiseerd.

Marc Laeven verzamelde een mooi gezelschap om zich heen voor een inspirerende avond. Hij is een graag geziene muzikant bij de pianowandeling in Culemborg en speelt regelmatig voor de Roos van Culemborg. Op piano vertolkt hij samen met Carleen Mesters (cello), Luka Laeven (viool) en Gerben Jansen (zang) muziek van o.a. Max Richter, Chilly Gonzales, Jules de Korte en Herman van Veen.

Muziek wordt afgewisseld met (getoonzette) projecties van foto's van Pien Isfordink en Arno Kerkdijk en enkele verhalen door o.a. Marja Mathijssen. Het programma is opgehangen aan de tocht van Hamburg via diverse tussenstops naar Rotterdam. Marc hoopt op net zo'n geslaagde avond als de eerste benefietavond vorig jaar, met nog meer publiek.

De Waterlopers

Marc Laeven viert dit jaar een lustrum: hij loopt zelf voor de vijfde keer met het team van waterschap Rivierenland "de Waterlopers" mee met de estafetteloop Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Een manier om iets te doen voor de stichting van ruim 400 vrijwilligers. Het geld gaat naar medische centra, inloophuizen, vakantie activiteiten, cursussen en ook naar palliatieve zorg in hospices. De teller voor dit jaar stond eind april al op dik 1,8 miljoen euro door 309 teams voor 113 doelen. Samen vinden zij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het verlichten van de situatie van mensen die te maken hebben met kanker. Een leuke dag voor een ziek kind, een bijzondere gebeurtenis, een alledaags iets.

Reserveren voor de benefietavond op 9 mei kan via Marc: mplaeven@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. De toegang is 10 euro (C.J.P., studenten en jeugd tot 18 jaar 5 euro).